Inspiratie

In onze relatie komen we regelmatig dingen tegen die ons inspireren. Boeken, beelden, momenten, het kan van alles zijn. Een aantal daarvan delen we op deze pagina. 

Liefde komt van twee kanten

Wij zijn Annie en Wiebe en samen vormen wij DeBrug relatiecoaching.

Een wijs en inspirerend boek van twee van de vrolijkste mensen ter wereld. De Nobelprijswinnaars en oude vrienden kijken terug op hun veelbewogen levens en geven antwoord op de belangrijke vraag: hoe kunnen we vreugdevol leven ondanks het verdriet en de tegenslagen die bij het leven horen?

 Wij hebben dit boek samen gelezen en heel erg genoten. En de grootste inspiratie: vreugde komt vooral van iets dat je voor andere mensen doet of met ze deelt.

Dit boek beschrijft precies waar we het in relaties vaak mee te maken hebben. De balans tussen afstand en nabijheid. De verstrikkingen die daaruit op zielsniveau ontstaan, ziet Franz Ruppert als bron van de meeste relatieproblemen. Aan de hand van talrijke voorbeelden uit de praktijk laat hij zien hoe symbiosetrauma herkend en behandeld kan worden. 

In Het lot & de liefde worden als in een roman levenslijnen gevolgd en menselijke verhoudingen uitgediept. Het is een tijdsdocument, een familiekroniek over het lot, waarin generaties lang de slingergang tussen het stichtelijke Dordt en de bonte driftmatigheid van de Haagse familie wordt gevolgd. Maar bovenal is het de liefdesgeschiedenis – over de liefde die vrijkomt wanneer het lot niet meer bepalend is.

Soms is een plaatje zo treffend, dat je het hele verhaal erbij niet hoeft te noemen.

Als je hier niet ‘your plan’ maar ‘jouw relatie’ leest, zegt het meteen alles.

Contact

Liefde komt van twee kanten

Wil je met ons verder? Van harte welkom!
Wij zijn gevestigd in Soest